Як перейти на багатотарифний облік та економити на сплаті за спожиту електроенергію?

Майже у 85 тисяч побутових споживачів Рівненської області встановлені лічильники, які підтримують функцію обліку електроенергії за тарифами, диференційованими за періодами доби – так звані «зонні» прилади обліку. З них понад 72 тисячі лічильників ще й оснащені функцією передавання даних і встановлені споживачам ПрАТ «Рівнеобленерго» згідно з інвестпрограмою, яку затверджує НКРЕКП.
Такі прилади обліку допомагають економити в залежності від обраного тарифу, диференційованого за періодами часу, що стає дедалі актуальнішим для українських родин

  • Для двозонних тарифів доба ділиться на дві зони – денну (з 7-00 до 23-00) і нічну (з 23-00 до 7-00). Вартість нічного тарифу складає 50% фіксованої ціни, затвердженої Кабінетом Міністрів України для населення. З 1 червня це 1,32 грн/кВт-год. З 7.00 до 23.00 побутовий споживач сплачує 2,64 грн/кВт-год.
  • Для тризонних тарифів доба розділена на три зони – нічну (з 23-00 до 7-00) – побутовий споживач сплачує 40% фіксованої ціни –1,05 грн/кВт-год, пікову (з 8-00 до 11-00, з 20-00 до 22-00) – 150% фіксованої ціни – 3,96 грн/кВт-год, напівпікову (з 7-00 до 8-00, з 11-00 до 20-00 і з 22-00 до 23-00) – 100% фіксованої ціни — 2,64 грн/кВт-год.

Як перейти на зонний облік?
Споживач може звернутися до ПрАТ «Рівнеобленерго» і придбати відповідний лічильник та оплатити послугу його встановлення.
Для цього необхідно подати до ПрАТ «Рівнеобленерго», зокрема до відділення за місцем проживання, заяву про встановлення багатотарифного лічильника електричної енергії або ж звернутися онлайн за посиланням https://os.roe.vsei.ua/meter-replacement.
Для подання заявки потрібен паспорт та ідентифікаційний код власника помешкання.
Якщо ви вирішите придбати прилад обліку самостійно, врахуйте рекомендації та вимоги до лічильників, оприлюднені на сайті ПрАТ «Рівнеобленерго».
https://www.roe.vsei.ua/rekomendatsiyi-tehnichnyh-harakterystyk-lichylnykiv

  • Також споживачеві необхідно визначитись з вибором вигідного для вас тарифу: дво-  чи тризонного (переважна більшість споживачів обирає двозонний тариф). Послуга першого програмування лічильника на багатотарифний облік не оплачується.

Якщо ж у вас вже встановлений «зонний» лічильник згідно з інвестпрограмою ПрАТ «Рівнеобленерго», він вже запрограмований на двозонний тариф «день/ніч» і для активації послуги споживачеві необхідно звернутися із заявою у наше відділення або ж зробити це онлайн.
Як ефективно економити при переході на тарифи, диференційовані за періодами часу?
Щоб економити на споживанні електроенергії з електронним лічильником та зонним обліком, необхідно максимально перенести використання енергозатратних електроприладів на період з 23:00 до 07:00. На нічний час можна перенести, наприклад, використання пральної машини, бойлера, посудомийної машини, мультиварки тощо. Як правило, на сучасній техніці є функція відкладеного старту. За її допомогою можна налаштувати прилади на автоматичний запуск після 23:00.

guest
4 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сергій
Сергій
Гість
9 місяців тому

https://os.roe.vsei.ua/meter-replacement.
Це посилання не працює. Поправте.

Марія
Марія(@maria-hrabarchuk)
Редактор
Відповісти  Сергій
8 місяців тому

Добрий день.
Перевірили посилання, все працює!

Олег
Олег
Гість
9 місяців тому

Посилання https://os.roe.vsei.ua/meter-replacement для подання заяви на встановлення двозонного лічильника не працює ((((

Марія
Марія(@maria-hrabarchuk)
Редактор
Відповісти  Олег
8 місяців тому

Добрий день.
Перевірили посилання, все працює! Спробуйте ще раз.