Передача показників електролічильника – в інтересах споживача!

Адже подані фактичні показники – запорука коректно виставленого електропостачальником рахунка. Більше того, згідно з Кодексом комерційного комерційного обліку електричної енергії (п.8.6.) побутові споживачі зобов’язані щомісяця зчитувати фактичні покази з лічильників та передавати їх оператору системи розподілу.
ВАЖЛИВО! Передавати показники потрібно станом на 1 число кожного місяця.
Даними на 1 число вважаються дані, зчитані та передані протягом періоду, що розпочинається за два дні до кінця розрахункового періоду та завершується на третій календарний день наступного.
Це два останні дні кожного місяця та три дні наступного за ним місяця.
Якщо покази передані в інший день, фактичний обсяг розподілу та споживання електричної енергії споживачем за розрахунковий місяць визначається розрахунковим шляхом за значенням середньодобового обсягу споживання, згідно з вимогами Кодексу комерційного обліку.
Перевірка достовірності даних засобів комерційного обліку (лічильників) працівниками ПрАТ «Рівнеобленерго» здійснюється не рідше ніж один раз на шість місяців.
ПрАТ «Рівнеобленерго» також нагадує споживачам електричної енергії про їхній обов’язок забезпечувати допуск до електролічильників працівникам товариства. Недопущення контролера – це порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії, наслідком якого може стати відключення електропостачання.
Поза тим, якщо у рахунку за спожиту електричну енергію Ви виявили покази лічильника, що не відповідають фактичному споживанню, необхідно повідомити про це ПрАТ «Рівнеобленерго» і надати фактичні покази лічильника.
ПрАТ «Рівнеобленерго» в установленому порядку передає отримані від споживачів дані Адміністратору комерційного обліку для можливості їх використання суб’єктами ринку електричної енергії, у тому числі постачальником Споживача, для подальшого формування на їх підставі рахунків за спожиту електроенергію.
Оскільки рахунок за спожиту електричну енергію формується постачальником в наступному місяці за розрахунковим, коригування споживання також відображатиметься у платіжному документі не раніше наступного місяця.
Саме тому вчасна передача показників лічильника – в інтересах самих споживачів!
Передати показники можна швидко та просто:

  • за допомогою Viber-бота. Інструкцію знайдете за посиланням
  • зареєструвавшись у особистому кабінеті на нашому офіційному сайті https://my.roe.vsei.ua/cabinet/login/
  • за допомогою SMS на будь-який з номерів телефону: (067) 239-54-30, (067) 620-44-11, (050) 490-44-11, (093) 320-44-11. Не забувайте про формат SMS: «Особовий рахунок»{пробіл} «Показник».
  • через електронну пошту: pokaz@roe.vsei.ua
  • через Skype-зв’язок Contactroe
  • в автоматичному режимі (без з’єднання з оператором) за номерами телефону колцентру: (067) 239-54-30, (067) 620-44-11, (050) 490-44-11.

За умови надання показів електролічильника ПрАТ «Рівнеобленерго» станом на 1 число місяця ви не матимете жодних розбіжностей між фактичним споживанням і сумою, виставленою до оплати!

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі