Запобігли знеструмленню рівненської багатоповерхівки

Енергетики Рівненської міської дільниці проводять ремонтні роботи кабельної мережі 0,4 кВ від ТП-376. Багатоповерхівка на вул. Князя Володимира, 37 у Рівному живиться від вказаної трансформаторної підстанції трьома кабельними мережами. Пошкодження КЛ хоч і не призвело до знеструмлення будинку, становило загрозу подальшій надійності електропостачання як в помешкання рівнян, так і для освітлення площ загального користування, ліфтів.
Проведенню ремонтних робіт передувало визначення місця пошкодження. Для цього була задіяна електролабораторія ПрАТ «Рівнеобленерго». Як розповів начальник служби діагностики, ізоляції та захисту від перенапруг Сергій Юрчук, місце пошкодження встановлюється із застосуванням трасошукача, який приймає сигнал від генератора звукової частоти. В подальшому саме тут проводяться земляні роботи і ремонт кабельної лінії.
Інколи такі пошуки можуть тривати декілька днів. У випадку з житловим будинком на Князя Володимира, 37, встановлення місця пошкодження тривало кілька годин. З’ясувалося, що ремонту потребують дві кабельні мережі. Усуненням пошкоджень наразі займаються електромонтери Рівненської міської дільниці з експлуатації розподільних мереж – не лише для відновлення надійної схеми живлення, але й для забезпечення будівлі можливостями резервного електропостачання.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі