Викрили на крадіжці електричної енергії!

Сусіди не захотіли сплачувати за споживання електроенергії сусідом поза приладом обліку.

Згідно з Правилами роздрібного ринку електроенергії (ПРРЕЕ), ухваленими НКРЕКП 14.03.2018 року ( п. 2.2.5.) за стан внутрішньобудинкових електричних мереж багатоквартирного будинку відповідає власник (балансоутримувач) цих мереж – ОСББ, ЖКП, ЖБК, управлінська компанія тощо. Не рідкість, коли багатоповерхівки оснащені загальнобудинковими приладами обліку. На сьогодні у Рівному таких багатоповерхівок близько 60.

Питання безоблікового використання електричної енергії кимось з мешканців в таких будинках стоїть особливо гостро. Адже у випадку підключення до загальнобудинкових мереж крадія електроенергії, розраховуватись за неї доведеться решті мешканців будинку.

Саме з такою проблемою зіткнулися мешканці рівненської багатоповерхівки на вул. Генерала Безручка і звернулися до ПрАТ «Рівнеобленерго» з проханням допомогти викрити крадія.

Працівниками служби захисту економіки було проведено перевірку схеми обліку вказаного споживача та зафіксовано факт порушення Правил роздрібного ринку електричної енергії, а саме: самовільне підключення до електричної мережі ЖБК поза розрахунковим приладом обліку, прихованим способом, з порушенням схеми обліку – мешканець квартири на 5 поверсі проклав провід від внутрішньобудинкових мереж до себе у ванну кімнату.

Місце підключення було виявлене в присутності представників балансоутримувача житлового будинку та складено акт на порушника. На підставі акту працівники компанії обчислили розмір завданих збитків згідно з методикою, затвердженою постановою НКРЕКП. В даному випадку попередній розрахунок по акту склав 10407 кВт*год електричної енергії на суму  28 350 грн.

ПрАТ «Рівнеобленерго» і в подальшому працюватиме у законодавчому полі, що регулює взаємовідносини на ринку електричної енергії, того ж самого чекає і від споживачів. Саме тому ми готові і в подальшому встановлювати порушників та допомагати у випадку несанкціонованих підключень до електромереж, що не є власністю розподільчої компанії.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі