Впорядковуючи присадибні ділянки, подбайте про надійність електропостачання!

Весна – незамінний час для господарів аби навести лад у садках та на присадибних ділянках. ЗДІЙСНЮЮЧИ ОБРІЗКУ ПЛОДОВИХ ДЕРЕВ, НЕ ЗАБУВАЙТЕ І ПРО ВПОРЯДКУВАННЯ ТЕРИТОРІЙ ПОБЛИЗУ ЛІНІЙ ЕЛЕКТРОПЕРЕДАЧ

Для того, щоб цей процес був безпечним, лінію, під якою проводять чистку, знеструмлюють. Щороку районами електричних мереж ПрАТ «Рівнеобленерго» розробляється графік чистки трас, що погоджуються з органами місцевого самоврядування і за якими організовується вимкнення ліній електропередач. Тому власникам присадибних ділянок насамперед варто спланувати роботи з чистки зелених насаджень, згідно з цим графіком. Якщо ж споживач не міг в цей час провести обрізку, він може звернутися до РЕМ і наші фахівці вимкнуть лінію у інший час.

Давайте подбаємо про надійне та безперебійне електропостачання разом! Адже під час стихії найбільше обривів ліній та вимкнень стається саме на лініях 0,4 кВ, поруч з будинками та садами. Найпоширеніша причина – це невчасно обрізане гілля. Обірвані електропроводи – це ще й реальна небезпека для життя та здоров’я населення, особливо дітей. Щоб не допустити нещасних випадків через ураження електричним струмом, попередити пошкодження електроліній, забезпечити надійне електропостачання щороку енергетики чистять близько 2,5 тисяч кілометрів трас повітряних ліній електропередач,  які проходять через ліси і поля. Але траси, що проходять через приватні ділянки, згідно з законодавством, повинні чистити власники цих територій.

Тому ПрАТ «Рівнеобленерго» закликає господарів не нехтувати елементарними правилами впорядкування охоронних зон повітряних ліній та використати весняні заходи з впорядкування присадибних ділянок для наведення ладу поблизу ліній електропередач – це наше спільне завдання для забезпечення надійного електропостачання!

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі