Вітаємо з Днем хіміка наших колег!

День хіміка в Україні відзначається в останню неділю травня. Цьогоріч – 26 травня. На ПрАТ «Рівнеобленерго» у складі Служби діагностики, ізоляції та захисту від перенапруг працює три досвідчених фахівці та просто чудові жінки, що мають безпосереднє відношення до цього професійного свята. Це провідний інженер, інженер-хімік за освітою Людмила Володимирівна Войтюк, інженер ІІ категорії Рарата Марія Іллівна та лаборант хімічного аналізу Ренкес Любов Миколаївна.

Усі вони прийшли на наше підприємство наприкінці 80-их – початку 90-их років минулого століття – тобто віддано працювали задля розвитку енергетики нашого краю кілька десятків років свого життя. При цьому прийшли на роботу вже в існуючу лабораторію та Службу ізоляції. Людмила Володимирівна Войтюк, усміхаючись, каже, що навіть не знає, коли святкувати ювілей їх створення – підрозділи успішно функціонують, ймовірно, ще з часів початку електрифікації нашої області та заснування нашого підприємства.

войтюк

В обов’язки Людмили Володимирівни, Марії Іллівни та Любові Миколаївни входить контроль якості трансформаторної оливи (експлуатаційної, свіжої), електроліту акумуляторних батарей. Працівники нашої хімлабораторії протягом року здійснюють понад 1250 проб хімічного аналізу та 250 проб хроматографічного аналізу для перевірки показників якості трансформаторної оливи та стану самого електрообладнання.

ратата

На запитання: «Що означають ці проби, для чого вони здійснюються?» Марія Іллівна Рарата пояснює: «Це як у медичній лабораторії, коли Ви здаєте кров, а медики, проводячи аналіз, визначають стан Вашого організму». Тож не дивно, що хімічна лабораторія ПрАТ «Рівнеобленерго» нагадує медичний заклад – з відповідним устаткуванням, пристосуваннями, навіть шприцами. Її працівники, як справжні лікарі електрообладнання працюють в білих халатах…

ренкез

«Працюють дуже відповідально, зважаючи на чималий досвід, завжди готові надати слушну професійну пораду колегам, та прикрашають наш чоловічий колектив Служби», – так про хіміків підприємства розповідає начальник Служби діагностики, ізоляції та захисту Юрчук Сергій Васильович.
Вітаємо наших хіміків із професійним святом! Бажаємо залишатися такими ж позитивними, як вони є! Нехай Ваше життя буде сполукою успіху та радості, сумішшю здоров’я, щастя, любові та здійснення мрій!

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі