Учасники громадських обговорень підтримали зміни до Інвестпрограми «Рівнеобленерго»

9 жовтня на ПрАТ «Рівнеобленерго» пройшли громадські обговорення змін до Інвестиційної програми 2017 року за рахунок економії коштів, що склалася за підсумками виконання програми протягом трьох кварталів 2017 року.

На обговореннях були присутні

– директор департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності ОДА Володимир Пшеюк;

– начальник відділу з питань спільної власності територіальних громад та економічного розвитку Рівненської обласної ради Юрій Нілабович;

– начальник відділу енергетичного нагляду інспекції Держенергонагляду у Рівненській області Олег Захаров.

Головою комісії та доповідачем був  директор технічний ПрАТ «Рівнеобленерго» Ігор Красінський.

Красінський

Зокрема він повідомив, що загальна сума економії за підсумками роботи Товариства за ІІІ квартали 2017 року склала – 3326,11 тис. грн. без ПДВ.

З урахуванням «Плану перспективного розвитку ПрАТ «Рівнеобленерго» на 2016-2020 роки», «Плану заходів із реалізації Стратегії розвитку Рівненської області на період до 2020 року» пропонувалося вказані кошти спрямувати на реконструкцію та технічне переоснащення ПЛ-0,4 кВ самоутримним ізольованим проводом у с. Бережки Дубровицького району. Підставою для реконструкції саме цього об’єкта є скарги споживачів, приписи Держенергонагляду, звернення народних депутатів та дефектні акти РЕМ. Вартість проекту – 2549,80 тис. грн. без ПДВ. За ці кошти планується замінити  4,85 км ПЛ, замінити 72 електроопори. Таким чином суттєво покращиться якість та надійність електропостачання майже ста споживачів вказаної ПЛ.

Решту зекономлених коштів – 776,31 тис. грн. без ПДВ – пропонувалося скерувати на впровадження обліку споживання електроенергії у п’яти багатоповерхівках Рівного. Серед переваг встановлення приладів АСКОЕ-побут:

– дистанційне зчитування показів приладів обліку;

– точність (коректність) рахунків за спожиту електричну енергію (відсутність розбіжностей між даними споживача та енергопостачальника);

– економія часу побутових споживачів у частині передавання показів приладів обліку енергопостачальнику;

– скорочення кількості відвідувань контролерами об’єкту побутового споживача до одного разу на 6 місяців;

Люди

Присутні підтримали запропонований проект змін до ІП 2017 року ПрАТ «Рівнеобленерго» та відзначили необхідність виконання зазначених технічно обґрунтованих заходів, спрямованих на підвищення  якості надання послуг споживачам електричної енергії.

З протоколом обговорень можна ознайомитися нижче.
Протокол

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі