У Зарічненському районі населення активно долучається до розчистки повітряних ліній електропередач

Нагадаємо, на початку жовтня були розроблені та погоджені з органами місцевого самоврядування плани-графіки відключень електроенергії на період з жовтня до квітня, які власники зелених насаджень мають використати для розчистки повітряних ліній електропередачі. Часто, особливо під час негоди, необрізані гілки дерев на присадибній ділянці можуть пошкодити електромережі і стати причиною знеструмлення усього села.

На важливості наведення ладу біля повітряних ліній наголошувалося і на спеціальній нараді за участю представників РДА, селищних, сільських рад та ОТГ, що проходила в режимі он-лайн зв’язку в Рівненській ОДА 9 жовтня.

На нараді присутніх проінформували про те, що, попри масштабні роботи, які проводять у цьому напрямку енергетики, згідно з діючими нормативними документами власники територій, тобто населення, повинно саме організовувати ці роботи, а влада на місцях та енергетики лише допомагати їм у цьому.

Відповідна робота була вдало проведена у Зарічненському районі, в с. Котери Локницької сільської ради. Після погодження плану-графіку та знеструмлення мереж, населення здійснило обрізання гілок дерев. Працівники Зарічненського РЕМ оглянули лінії і визнали чистку якісною. Енергетики також подякували селянам за участь у розчистці ліній, а голові сільської Ради Петру Харковцю – за проведення роз’яснювальної роботи серед населення та організацію розчищення.

Наступний населений пункт, де буде здійснюватися розчищення повітряних ліній електропередачі населенням – село Локниця.

Подібні роботи заплановані і в інших районах Рівненської області.

«Рівнеобленерго» вдячне за розуміння проблеми нашими споживачами та співпрацю.

Адже тільки завдяки злагодженим діям енергетиків, населення, органів місцевого самоврядування у проведенні робіт з розчистки трас повітряних ліній,  можливо забезпечити надійне та безперебійне постачання електричної енергії.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі