Своєчасна обрізка дерев біля ліній електропередачі – запорука безперервного електропостачання

Чистка трас повітряних ліній – дієвий і необхідний процес для забезпечення безперервного розподілу електричної енергії. Тому щороку працівники ПрАТ «Рівнеобленерго» здійснюють обрізку гілок кущів та дерев, що ростуть в охоронній зоні ліній електропередачі, або в небезпечній близькості з ними, і які можуть спричинити пошкодження мережі.
Через зіткнення гілок та дерев з лініями електропередачі виникає низка негативних наслідків, серед яких:

  • обрив проводів;
  • припинення електропостачання;
  • загроза виникнення пожежі;
  • шкода здоров’ю людей, майну тощо.

Тому, здавалося б, необхідність проведення таких робіт очевидна. Втім, щоразу спроби обрізати на приватній ділянці навіть найменшу гілку, яка заважає проводам, викликає активний протест господарів ділянок. Реакцію викликають і планові вимкнення електроенергії, що супроводжують чистки трас. І саме під час стихії, падіння дерев на проводи і знеструмлення через необрізану гілку кількох населених пунктів, споживачам стає зрозумілою важливість проведення чистки в охоронних зонах повітряних ліній.
Тож нехтувати чи навіть перешкоджати проведенню чистки неприпустимо. У цьому контексті хочемо наголосити, згідно з чинним законодавством, організовувати та здійснювати роботи з належного утримання дерев, які ростуть в охоронних зонах повітряних ЛЕП, повинні їхні власники за умови знеструмлення повітряної лінії.
З графіками відключень можна ознайомитися в особистому кабінеті побутового та непобутового споживача, а також у розділі Відключення/Планові відключення  на офіційні сторінці ПрАТ «Рівнеобленерго».
Зауважимо, що протягом минулого року бригади «Рівнеобленерго» провели чистку на понад 2 тисячах кілометрів ПЛ 0,4-10 та 35/110 кВ.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі