Сезон чистки трас ліній електропередачі у розпалі

Щороку, у період з жовтня по квітень, ПрАТ «Рівнеобленерго» проводить планову розчистку від зелених насаджень в охоронних зонах трас повітряних ліній електропередачі.

Чому це важливо?

У більшості випадків причиною аварійних знеструмлень повітряних ліній електропередачі (далі – ЛЕП) є дерева, висаджені в охоронних зонах цих ліній. Тому обрізання гілок дерев – один із найпростіших і найдієвіших способів забезпечити безперервний розподіл електричної енергії.

Під час сильного вітру чи через налипання мокрого снігу, гілля може обірвати повітряні лінії. А це тягне за собою припинення електропостачання, небезпеку для життя та здоров’я людей – одна незрізана гілка може стати причиною відсутності електропостачання на цілій вулиця, у цілому або навіть декількох населених пунктах .

Тож нехтувати чи навіть перешкоджати проведенню чистки неприпустимо. Наші енергетики заздалегідь визначають місця, де проводитимуться роботи, з цією метою складаються плани-графіки, що погоджуються з органами місцевого самоврядування. З ними також можна ознайомитися в особистому кабінеті побутового та непобутового споживача, а також у розділі Відключення/Планові відключення  на офіційні сторінці ПрАТ «Рівнеобленерго» в мережі інтернет. Це важливо не лише для володіння інформацією про час відключення, а й для того, щоб господарі земельних діляном могли провести чистку на своїх територіях.

Згідно з Правилами охорони електричних мереж, працівники ОСР здійснюють чистку просік повітряних ліній, які перебувають у їхньому віданні.

В усіх інших випадках власники на своїх земельних ділянках повинні робити це самостійно.

Зауважимо, що з початку року бригади «Рівнеобленерго» вже розчистили майже 700 км ПЛ 0,4-10 та 35/110 кВ. Торік це було майже 2 тис. км повітряних ліній.

Не зважаючи на погодні умови, необхідність переконувати населення у потребі проведення чистки, бригади Рівнеобленерго роблять свою роботу сумлінно та добросовісно – від неї залежить надійне та якісне електропостачання, а також безпека та здоров’я людей.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі