Розпочали кампанію-2024 із заміни лелечих гнізд

Минулого тижня працівники Гощанської дільниці з експлуатації розподільних мереж провели роботи у селах Дорогобуж та Вільгір Рівненського району. . А електромонтери Млинівської дільниці – у селах Городниця та Ворсин Дубенського району.
Кінець зими – початок весни найактивніший період, коли наші електромонтери проводять заміну небезпечних для птахів і людей гнізд на спеціальні металеві конструкції, що встановлюються вище рівня електромереж. Цього тижня роботи стартували саме з Гощанщини.
Хочемо, щоб до повернення пернатих з вирію, їхні домівки та електромережі були максимально підготовленими.
Як відомо, такі роботи проводяться не лише через турботу про житло для птахів. Насамперед, це попередження аварійних ситуацій, коротких замикань, можливого обриву проводу під вагою гнізда, а відтак – перерв у електропостачанні. Крім того, небезпечне розташування пташиних гнізд – безпосередньо на опорах – може стати причиною ураження електричним струмом птахів та людей.
Загалом за чотири роки такої роботи працівники Рівнеобленерго встановили на території області понад 300 нових осель для лелек, що впродовж року виготовляються нашою дільницею з ремонту обладнання. Минулоріч було виготовлено та встановлено 49 таких спеціальних металевих платформ.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі