Рівнеобленерго здійснює планову заміну електролічильників

Це запорука коректного обліку електричної енергії, правильно виставлених рахунків, можливість економити та підтримка держави в умовах підготовки до осінньо-зимового періоду.
Частина лічильників, заміну яких проводить наш персонал – з можливістю програмування на «зонний» облік та дистанційною передачею даних. Таких з початку року персоналом ПрАТ «Рівнеобленерго» встановлено вже майже 5800 одиниць. Усього до кінця 2022 року «розумних» лічильників у побутових споживачів Рівненщини буде встановлено майже 11 тисяч. Заміна проводиться у м. Рівне, колишньому Рівненському районі, на території обслуговування Березнівського, Костопільського, Радивилівського, Сарненського відділень із взаємодії з клієнтами. Загалом протягом п’яти років у домогосподарствах області вже встановлено понад 65 тисяч приладів обліку, що самостійно зчитують дані. До кінця року ця цифра наблизиться до 70 тисяч.
Перевага таких приладів обліку безсумнівна, – зауважує директор із взаємодії з клієнтами Андрій Ахромкін. Адже лічильники з модулем дистанційного зчитування забезпечують точність передачі фактичних даних споживання, тобто показників приладу обліку, а значить в подальшому і точність виставлення рахунка постачальником електричної енергії. Та найголовніше, – каже Андрій Ахромкін, – ці приладу обліку дозволять економити споживачам, адже, мають можливість програмування на споживання електричної енергії за тарифами, диференційованими за періодами часу. Простіше кажучи, це «зонні» лічильники, завдяки яким за споживання електричної енергії у період з 23.00 до 7.00 клієнт має можливість заплатити удвічі дешевше, ніж вдень.
Крім того, заміна на більш сучасні та точні приладу обліку (без передачі даних) проведена у 3850 побутових споживачів. Загалом такого типу лічильники у 2022 році будуть встановлені у 13 380 домогосподарствах. Також проводяться роботи з приведення до законодавчих норм облаштування виносів і відгалужень та заміни автоматичних вимикачів. Розуміння точної кількості спожитої електричної енергії, зменшення її втрат – це підтримка для нашої генерації, економія електричної енергії, що є надзвичайно актуальним напередодні осінньо-зимового періоду та матиме позитивний вплив на економіку нашої держави».

guest
8 Коментарі
Старіші
Новіші Найпопулярніші
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Василь
Василь
Гість
1 рік тому

Як замовити заміну звичайного лічильника на «зонний» у місті Рівне у багатоповерхівці.

Марія
Марія(@maria-hrabarchuk)
Редактор
Відповісти  Василь
1 рік тому

Добрий день. Для заміни приладу обліку необхідно власнику помешкання звернутись в центр обслуговування клієнтів, за адресою: м.Рівне, вул. Кн. Володимира, 71 при собі мати паспорт та ідентифікаційний номер, або ж замовити онлайн послугу перейшовши за посиланням https://os.roe.vsei.ua/.

Як замовити заміну звичайного лічильника в Острозь
Як замовити заміну звичайного лічильника в Острозь
Гість
1 рік тому

Приєднуюсь до дискусії

Марія
Марія(@maria-hrabarchuk)
Редактор

Добрий день. Для заміни приладу обліку необхідно власнику помешкання звернутись у Ваше відділення в центр обслуговування клієнтів, при собі мати паспорт та ідентифікаційний номер, або ж замовити онлайн послугу перейшовши за посиланням https://os.roe.vsei.ua/.

Анатолій
Анатолій
Гість
1 рік тому

А які саме лічильники використовуються для встановлення? (Виробник, повне маркування)

Марія
Марія(@maria-hrabarchuk)
Редактор
Відповісти  Анатолій
1 рік тому

Дякуємо за коментар.
З переліком лічильників електричної енергії Ви можете ознайомитись на офіційному сайті нашого Товариства перейшовши за посиланням https://www.roe.vsei.ua/docs/public/Polityka_PRaT_ROE_schodo_lichylnykiv_elektr_energii.pdf

Геннадій
Геннадій
Гість
8 місяців тому

Придбав в Епіцентрі програмований лічильник NIK2303, в Костопіському РЕМ відмовились його встановлювать зсилаючись на відсутність вологої печатки РІВНЕОБЛЕНЕРГО, вимагають придбати лічильник в підприємця Іванішина, прослідковується явна корупційна схема між Костопільським РЕМ та місцевим підприемцем.

Марія
Марія(@maria-hrabarchuk)
Редактор
Відповісти  Геннадій
8 місяців тому

Добрий день. Дякуємо за ваше звернення.
Споживач має право самостійно придбати засіб вимірювальної техніки, який відповідає вимогам Кодексу комерційного обліку, Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність» та іншим нормативно-правовим актам, що містять вимоги до таких засобів вимірювальної техніки, та надати його постачальнику послуг комерційного обліку для встановлення на своєму об’єкті відповідно до договору. Під час купівлі засобу обліку електричної енергії споживач повинен керуватися рекомендаціями постачальника послуг комерційного обліку щодо технічних характеристик,оприлюдненими на його веб-сайті.