«Рівнеобленерго» завершує будівництво нової електромережі неподалік обласного центру

У селі Ставки Рівненського району у розпалі будівництво нової лінії електропередачі. Воно здійснюється за рахунок додаткового доходу ПрАТ «Рівнеобленерго» за 2016 рік.

У Ставках проводиться заміна майже 3,5 км повітряних ліній 0,4 кВ самоутримним ізольованим проводом (СІП). Тут вже встановили вісімдесят нових електроопор, на черзі – ще тридцять. Загальна вартість робіт – понад 1 млн 200 тис. грн. Їх планують завершити до 1 грудня. Тоді ж буде здійснено демонтаж старих опор.

Варто зауважити, що у  порівнянні із неізольованим проводом, який у Ставках змінять на СІП, самоутримний ізольований провід значно стійкіший щодо впливу негоди: в умовах налипання мокрого снігу, ожеледі, сильного вітру, дозволяє мінімізувати кількість аварійних відключень внаслідок падіння гілок.

Нагадаємо, лише за рахунок додаткового доходу за минулий рік, окрім реконструкції у с. Ставки, «Рівнеобленерго» у жовтні-листопаді проводить аналогічні роботи у с. Торговиця  Млинівського району. Завершено реконструкцію електромереж у селах Залядино та Любахи Володимирецького району.

Загальна вартість вказаних робіт становить майже 6 мільйонів гривень без ПДВ.

Загалом Івестиційна программа ПрАТ «Рівнеобленерго» на 2017 рік передбачала будівництво, модернізацію та реконструкцію електричних мереж та обладнання на суму понад  63 мільйони гривень. А це понад 95 км нових електромереж.

Головною метою реалізації цих заходів є підвищення  якості надання послуг споживачам електричної енергії.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі