«Рівнеобленерго» встановлює сучасні засоби впливу та контролю за аварійністю в мережах

Опори

У Березнівському районі на ПЛ-10кВ Л 16-09 «Князівка» та в Костопільському районі на ПЛ-10кВ Л 72-27 «Пісків» завершено монтаж вакуумних реклоузерів. Це комутаційний пристрій, що розділяє на ділянки лінії електропередачі і під час короткого замикання відключає лише пошкоджену частину мережі, відділяючи її від основної магістралі. Це дозволяє мінімізувати кількість споживачів, що потрапляють в зону аварійного відключення, до того ж значно скорочується час на виявлення місця пошкодження електромережі.

Працює пристрій у автономному режимі, а також з можливістю дистанційного визначення місця пошкодження лінії та керування диспетчером району електричних мереж.

Наразі вакуумні реклоузери встановлюються на умовах дослідної експлуатації – ще тривають роботи з налагодження телемеханізованого управління. Окрім Березнівського та Костопільського районів найближчим часом монтаж обладнання планується на одній з найдовших в області повітряних ліній електропередачі 10кВ «Буща» у Здолбунівському районі.

У разі позитивного досвіду застосування, практика використання вакуумних реклоузерів поширюватиметься і на інші мережі Рівненщини – в залежності від затвердження такої модернізації електромереж в інвестиційних програмах «Рівнеобленерго» наступних років.

Адже наша мета – підвищення надійності електропостачання споживачам області!

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі