Рівнеобленерго розпочало реконструкцію підстанції в центральній частині Рівного

Реконструкція здійснюється в рамках інвестпрограми ПрАТ «Рівнеобленерго», затвердженої Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг для підвищення надійності електропостачання близько 15 тисяч абонентів м. Рівне.

Поряд з РП, що була введена у експлуатацію у 60-их роках минулого століття, а нині реконструюється, встановлено тимчасову підстанцію, яка живить численних споживачів мікрорайону, обмеженого вулицями Грушевського, Степана Бандери, Героїв поліції та Князя Володимира аби жоден з них не відчув незручності від проведення робіт.

На підстанції триває демонтаж старого обладнання, яке для безпеки проведення робіт попередньо було знеструмлене. В подальшому на РП буде встановлене нове трансформаторне обладнання, перевлаштовано мережі та комірки 10 та 0,4 кВ в комплекті з вакуумними вимикачами та мікропроцесорними приладами релейного захисту. Така система захисту та нові засоби диспетчерського управління дозволять швидше реагувати та відновлювати електропостачання у випадку аварійних ситуацій, попереджати їх виникнення, знизити їх кількість, отримувати диспетчерами актуальну  інформацією про те, в якому стані перебувають лінії електропередачі.

Також оперативно-диспетчерська група матиме можливість дистанційно поновлювати подачу електроенергії, без виїзду бригади на місце, аналізувати події та аварії. Крім того реконструкція передбачає осучаснення фасаду, проведення внутрішніх будівельних робіт, заміну покрівлі.

Загалом інвестпрограма-2023 передбачає реконструкцію підстанцій 10/0,4 кВ не лише у м. Рівне, а й у Рівненському, Сарненському та Дубенському районах.

Сподіваємося усе заплановане на 2023 рік енергетикам ПрАТ «Рівнеобленерго» вдасться втілити у життя!

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі