Рівнеобленерго готується до викликів, спричинених метеорогічними явищами

Підготовка до грозового сезону, який умовно триває з 15 квітня до 15 жовтня – одне з найбільш відповідальних завдань для ПрАТ «Рівнеобленерго». Варто зауважити, що Рівненська область посідає одне з чільних місць по Україні за частотою виникнення небезпечних метеорологічних явищ, кількість яких в останні 10-15 років коливається зі стійкою тенденцією до зростання.
Минулоріч у цей період на Рівненщині було 53 дні, що супроводжувалися небезпечними метеорологічними явищам, з них – 26 днів з грозами.
Відтак, готуючись до реагування на погодні виклики, наші працівники здійснюють підготовку енергетичної інфраструктури області: проводять перевірку схем грозозахисту ПС 35-110 кВ, розчистку трас ПЛ 04-10/5-110 кВ від порослі та дерев (головною причиною знеструмлень під час негоди є падіння дерев та гілок, що спричиняють пошкодження проводів ПЛ 10(6) кВ), проводять капітальні ремонти трансформаторних та розподільних підстанцій, перевіряють стан заземлюючих пристроїв, грозорозрядників, обмежувачів перенапруги, налагоджують пристрої автоматичного повторного включення і автоматичного включення резерву тощо.
Крім того, ПрАТ «Рівнеобленерго» усуває недоліки, якщо такі виявляються під час моніторингу контролюючими органами. Станом на 20 квітня усі зауваження Управління Держенергонагляду у Рівненській області ПрАТ «Рівнеобленерго» УСУНУТІ, що підтверджується відповідним листом.
Також зауважимо, що у І кварталі 2023 року працівниками ПрАТ «Рівнеобленерго»
– було проведено капітальних та поточних ремонтів на понад 1040 км повітряних ліній 0,4/10/35-110 кВ, в тому числі здійснено заміну 19,5 км проводу
– здійснено заміну 148 електроопор,
– замінено понад 1600 в’язок на ПЛ-10 кВ,
– розчищено від дерев та порослі понад 500 км охоронних зон повітряних ліній.
Підготовка до викликів, спричинених метеорологічними явищами, на ПрАТ «Рівнеобленерго» триває протягом усього року.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі