Рівнеобленерго активно готується до осінньо-зимового періоду

Про те, як триває підготовка розповідає директор технічний ПрАТ «Рівнеобленерго» Красінський Ігор Вікторович.

Як відомо, підготовка до осінньо-зимового періоду в енергетиці розпочинається одночасно зі стартом ремонтної кампанії, тобто ще у квітні. Відповідний Наказ «Про перевірку готовності Товариства до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років» був підписаний  головою правління Невмержицьким С.М. 26.04.2019 р. Така тривала підготовка невипадкова – саме зима та несприятливі погодні умови – періоди найбільшого навантаження на електричні мережі та на технічний персонал Рівнеобленерго.

Відтак, літній період – пора, яку Рівнеобленерго максимально використовує для виконання ремонтних робіт в електромережах та на обладнанні, а також для реалізації заходів інвестиційної програми. Результати цієї кропіткої праці відображаються у статистиці. Так за підсумками 2018 року аварійність у мережах 0,4-10 кВ вдалося знизити. Зокрема, у мережі 0,4 кВ – на 21%. Сподіваємося, що цьогорічні результати будуть не гіршими. А роботи, що проводяться зараз дозволять спокійно пройти осінньо-зимовий період 2019-2020 років. До слова, фахівці Рівнеобленерго виконують їх навіть з випередженням графіку. Станом на 1 серпня 2019 року відремонтовано 587 км ПЛ 0,4-10 кВ, 78 км ПЛ 35-110 кВ, відновлено 137 пошкоджених кабельних ліній, було здійснено заміну 1154 електроопор, відремонтовано 191 силовий трансформатор та розчищено від зелених насаджень майже 2 тисячі км трас ПЛ 0,4-10 кВ та ПЛ 35-110 кВ.

Адже, окрім несприятливих погодних умов – вітер, сильні опади, грози, хуртовини, інші несприятливі метеорологічні фактори,однією з головних причин пошкодження повітряних ліній є падіння дерев та гілок, які виникають внаслідок несвоєчасної організації проведення розчищення охоронної зони ПЛ власниками цих територій.

Повертаючись до підготовки до зими, одним з її елементів є реконструкція та переоснащення електромереж та обладнання. Згідно з інвестиційною програмою Товариство цьогоріч реконструювало 58 км ПЛ-0,4 кВ, працюємо над реконструкцією кабельних ліній та будівництвом ПЛ-10 кВ. Загалом плануємо реконструювати понад 100 км повітряних ліній 0,4 кВ, очікуємо на завершення робіт до кінця жовтня.

Отже, запорукою успішного проходження осінньо-зимового періоду є планові ремонтні роботи на електрообладнанні Рівнеобленерго, планові огляди обладнання, капітальні ремонти, реконструкція та будівництво мереж, готовність спецтехніки та механізмів до надійної роботи в осінньо-зимовий період,  укомплектування аварійного запасу обладнання, забезпечення запасу трансформаторної оливи,  запасних частин та матеріалів. Все це на контролі протягом усього року.

Та головним  елементом підготовки до осінньо-зимового періоду і подолання погодних викликів  є готовність до роботи у складних умовах персоналу. Тому проводимо протиаварійні тренування з максимальним наближенням до можливих реальних умов – безпека, життя та здоров’я наших працівників для нас понад усе. Так само як і надійне та безперебійне електропостачання споживачів!

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі