Правила поведінки, що допоможуть уникнути ураження електрострумом

Правила поведінки

Дотримання елементарних правил поведінки поблизу енергооб’єктів – запорука Вашої безпеки та збереження життя і здоров’я:

Пам’ятайте!

Категорично забороняється наближатися до обірваного проводу лінії електропередач ближче, ніж на 8 метрів, аби не бути ураженим електричним струмом. При виявленні провисаючого або обірваного проводу, чи інших пошкоджень електричного обладнання, необхідно максимально обмежити наближення до нього людей. Після цього, слід терміново повідомити про виявлені пошкодження до кол-центру «Рівнеобленерго» за номером телефону (0362) 69-42-98.

  • Якщо ви помітили обірвані проводи або відкриту трансформаторну підстанцію, побачили роботи з демонтажу ліній електропередач або обладнання трансформаторної підстанції людьми, що не мають спецодягу і відповідного логотипу на транспорті, – негайно повідомте про це органи місцевого самоврядування, поліцію, ПрАТ «Рівнеобленерго».
  • У жодному разі не намагайтеся самостійно відновити електропостачання, коли виявите пошкодження мереж. Такі роботи повинні виконувати тільки фахівці.
  • Категорично забороняється підніматися на опори електропередачі, на електроустаткування трансформаторних підстанцій, демонтувати їхні елементи, а також відкривати двері та люки цього обладнання; вставляти у вентиляційні отвори електричних підстанцій сторонні предмети; накидати на електричні проводи та ізолятори різноманітні предмети.
  • Забороняється облаштовувати ігрові і спортивні майданчики, зводити будь-які споруди під повітряними лініями електропередач та повітряними вводами до будинків.
  • Будь-які земляні роботи варто погоджувати з енергетиками аби уникнути пошкодження кабельних мереж та ураження електрострумом
  • Не дозволяйте дітям гратися в охоронних зонах ліній електропередач та поблизу інших електроустановок, запускати поблизу повітряних ліній електропередач моделі літальних апаратів та повітряних зміїв.
  • Смертельно небезпечно перебувати біля повітряних і кабельних ліній електропередач під час грози; копати ями, саджати дерева та розводити багаття в охоронних зонах ліній електропередач. Не рибальте і не відпочивайте в охоронній зоні ліній електропередач.

Дотримуйтесь цих правил самі та нагадуйте їх своїм дітям, щоб не поповнити сумну статистику уражень електрострумом!

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі