ПрАТ «Рівнеобленерго» продовжує проводити ремонтну кампанію у електромережах області

Підприємство готується до різних сценаріїв розвитку ситуації протягом чергової воєнної зими.

Як розповів голова правління ПрАТ «Рівнеобленерго» Сергій Невмержицький, рівненські енергетики ведуть ще більш ретельну підготовку, ніж у мирний час, враховують досвід попереднього осінньо-зимового періоду. Традиційно роботи, спрямовані на попередження аварійних відключень та забезпечення якості напруги протягом сезону холодів, почали виконувати ще навесні, одразу по завершенню попередньої зими.

Станом на 1 жовтня на Рівненщині нашим персоналом було здійснено поточні ремонти та технічні огляди на

  • понад 3000 км ПЛ 0,4-110 кВ,
  • 568 трансформаторних підстанцій та розподільних пунктів 6 – 10 кВ, здійснено заміну 465 електроопор,
  • ремонт 118 силових трансформаторів,
  • відновлено 252 кабельні мережі 0,4-10 кВ,
  • розчищено від зелених насаджень на понад 2,5 тисячах кілометрів трас повітряних ліній.

 

Одним з головних елементів успішного проходження осінньо-зимового періоду є реконструкція та модернізація електромереж.

Попри складнощі з фінансуванням у період війни, ПрАТ «Рівнеобленерго» реалізовує заходи інвестиційних програм, які затверджує Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Зокрема, цьогоріч, згідно з інвестпрограмою, було встановлено п’ять розвантажувальних ТП-10/0,4кВ у Рівненському та Дубенському районах, також завершено реконструкцію розподільного пункту 10/0,4кВ на території міста Рівне, роботи на ще двох аналогічних об’єктах тривають, вони дозволять попереджати виникнення аварійних ситуацій, пришвидшити ремонтні роботи і підвищити надійність електропостачання для понад 23 тисяч побутових та юридичних абонентів Рівного.

Також було реконструйовано – з повною заміною проводу – 17 км електромереж повітряних ліній 0,4-10 кВ та 4,5 км кабельних ліній 6-10 кВ.

Готуємо до зими також транспорт і спецтехніку, збільшили норми аварійного запасу матеріалів, запчастин, пального аби бути впевненими у їх наявності на випадок непередбачуваних ситуацій

Крім того, зважаючи на досвід попередньої зими, було значно підсилено захист енергооб’єктів Рівненщини.

Персонал ПрАТ «Рівнеобленерго» проводить усі необхідні заходи для успішного проходження осінньо-зимового періоду та забезпечення електропостачанням населення, промисловості і бізнесу Рівненщини.

Вистоїмо, переможемо!

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі