ПрАТ «Рівнеобленерго» наводить лад у мережах

ПрАТ «Рівнеобленерго» здійснює відключення від електромереж Товариства (демонтаж) приладів зовнішнього освітлення, які були підключені самовільно та поза засобами комерційного обліку. Йдеться про самовільно підключені вуличні ліхтарі та засоби освітлення прибудинкових територій.

Окрім того, що їх експлуатація становить загрозу життю та здоров’ю громадян, оскільки ті не мають змоги належним чином обслуговувати вказані об’єкти, безоблікове використання таких засобів освітлення є порушенням нормативної бази та завдає суттєвих збитків компанії, в той час як забезпечення якісного та безперервного електропостачання споживачів Рівненської області неможливе без закупівлі електричної енергії на ринкових засадах.

Про проведення робіт з демонтажу були заздалегідь повідомленні органи місцевого самоврядування.

Зауважимо, що ПрАТ «Рівнеобленерго» діє виключно у правовому полі нашої держави і готове усіляко сприяти забезпеченню благоустрою населених пунктів в частині зовнішнього освітлення за визначеною законодавством процедурою.

Між тим, згідно з п.1.ст.20 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» функції організації благоустрою, в тому числі обладнання зовнішнього освітлення, покладені на органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, яким необхідно звернутися до ПрАТ «Рівнеобленерго» за відповідними технічними умовами. У найкоротші терміни, їм надається увесь необхідний пакет документів. Так, у 2019 році ПрАТ «Рівнеобленерго» погодило 36 проектів облаштування зовнішнього освітлення для міст і сіл області за зверненням органів місцевої влади. Ми готові максимально сприяти і у випадку звернення органів місцевого самоврядування м. Костопіль.

Просимо з розумінням поставитися до приведення до норм законодавства існуючої ситуації з самовільними підключеннями!

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі