Повне відшкодування збитків та громадські роботи – вирок суду за крадіжку лічильника на Гощанщині

Набрав законної сили вирок Гощанського районного суду щодо мешканця с. Синів, який навесні 2021 року поцупив в одному з місцевих господарств шафу обліку, що належить ПрАТ «Рівнеобленерго», чим заподіяв матеріальної шкоди товариству на загальну суму 1207 грн. 55 коп.
Суд ухвалив рішення визнати обвинуваченого винним у скоєнні крадіжки (частина 1 статті 185 КК України) і призначив йому покарання у виді громадських робіт на строк 80 (вісімдесят) годин. Також з обвинуваченого буде стягнуто на користь ПрАТ «Рівнеобленерго» майнову шкоду 2730 (дві тисячі сімсот тридцять) гривень 44 коп. з врахуванням вартості відновлювальних будівельних робіт.
Нещодавно рішення суду набрало законної сили.
Загалом з почату 2021 року правоохоронними органами відкрито 26 кримінальних проваджень, що стосуються крадіжок та пошкоджень майна ПрАТ «Рівнеобленерго».
На жаль, населення часто ігнорує такі факти або й приховує причетних до скоєння правопорушень осіб, попри те, що їхні дії можуть призводити до знеструмлень окремих будинків, вулиць, а подекуди і цілих населених пунктів, включно з соціальними об’єктами.
Варто зауважити, що понад 85% випадків пошкодження майна вдається розкривати і домагатися відшкодування завдяки спільним діям поліції, працівників Служби економічної безпеки та Управління з правової роботи та корпоративних відносин  ПрАТ «Рівнеобленерго».
Тому варто пам’ятати крадіжки, пошкодження, розукомплектовування енергообладання тягне за собою встановлену законодавством України цивільну, адміністративну і кримінальну відповідальність.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі