Пошкодження майна ПрАТ «Рівнеобленерго» – одна з причин відсутності електропостачання у споживачів

Вже у перші дні 2022 року було зафіксовано 8 випадків пошкодження майна ПрАТ «Рівнеобленерго», що призвело до відсутності електропостачання у десятків споживачів та завдало збитків енергетикам на понад 32 тисячі гривень.

П’ять з вказаних правопорушень – дорожньо-транспортні пригоди, два випадки знеструмлень на Рокитнівщині пов’язані з незаконною порізкою дерев, також до аварійного знеструмення у м. Рівне призвели неузгоджені з ПрАТ «Рівнеобленерго» земельні роботи.

Від легковажності водіїв у 2022 році постраждали споживачі сіл Смородськ на Дубровиччині, Дерть на Рокитнівщині, Постників на Млинівщині, Смига на Дубенщині та у м. Корець. Через збиті опори незручностей зазнають  не лише  прості громадяни, без електропостачання на час проведення ремонтних робіт залишаються об’єкти соціальної інфраструктури.

Тим часом, відновлення пошкоджених електромереж – складний процес, що займає від кількох годин і навіть до декількох днів, в залежності від складності ситуації. Енергетикам необхідно виконати цілий комплекс заходів, пов’язаних з відновленням електропостачання: провести огляд місця пошкодження, встановити обсяги ремонту, доставити необхідне обладнання (ті самі опори, спецтехніку) тощо.

Протягом 2021 року було пошкоджено 135 електроопор під час ДТП, сталося 67 випадків пошкодження електромереж внаслідок обрізки зелених насаджень, зокрема, несанкціонованої вирубки лісу, 30 випадків пошкодження кабельних мереж сталося через несанкціоновані земельні роботи. Сума завданих збитків внаслідок таких неправомірних дій у 2021 році склала 1 млн 365 тис. грн.

Варто зауважити, що у 85% випадків пошкодження та крадіжок майна, завдяки тісній співпраці нашої Дирекції з безпеки та правоохоронних органів, вдається встановити особи правопорушників і відшкодувати завдані ПрАТ «Рівнеобленерго» збитки.

Дедалі частіше у розкритті таких правопорушень допомагає і місцеве населення, що зацікавлене у попередженні подібних протиправних дій, а значить і у запобіганні аварійним знеструмленням.

Та найголовніше: пошкодження енергетичних об’єктів створює загрозу для життя та здоров’я самих правопорушників та звичайних громадян. Тому, водії, будьте уважними на автошляхах, дотримуйтеся правил дорожнього руху.

Закликаємо також усі роботи в охоронних зонах електромереж погоджувати з ПрАТ «Рівнеобленерго», як того вимагає законодавство.

Якщо ж ви стали свідком крадіжки  або пошкодження електрообладнання – повідомляйте про це до нашого колцентру за номерами телефонів: 0362 694298, 067 6204411, 050 4904411, 093 3204411, а також Дирекцію з безпеки ПрАТ «Рівнеобленерго»: 0362 69-46-33.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі