Понад 10 км оновлених електромереж забезпечать надійне електропостачання мешканцям Басового кута у м. Рівне

На виконання інвестиційної програми ПрАТ «Рівнеобленерго» на 2020 рік у м. Рівне завершено реконструкцію двох повітряних ліній 0,4 кВ від ЗТП-84 та ЗТП-152. Загальна протяжність реконструйованих мереж  перевищує 4 км. Реконструкцією було передбачено заміну електроопор, технічне переоснащення ПЛ-0,4 кВ самоутримним ізольованим проводом.

Як відзначає начальник відділу капітального будівництва ПрАТ «Рівнеобленерго» Дмитро Лескавка, проведені роботи на довгі роки  забезпечать надійним електропостачанням мешканців вулиць Ботанічна, Малорівненська, Чорновола та Карнаухова.

«Проведення таких масштабних робіт у приватній забудові обласного центру – завдання не з легких», – розповідає начальник відділу капітального будівництва. Адже потребує не лише врахування розташування підземних комунікацій, а й індивідуального підходу практично до кожного мешканця приватного сектору.

«Проходження повітряної лінії, що будувалася ще у минулому столітті і була демонтована після реконструкції, вже не враховує сучасного розміщення та перепланування приватної забудови. Тому під час заміни опор, перенесення мереж, доводилося розв’язувати проблеми із забезпеченням роботи спецтехніки та механізмів, проводити роз’яснювальну роботу серед рівнян».

Водночас на стадії завершення також роботи з реконструкції понад 6 км ПЛ-0,4 кВ від ЗТП-86. Йдеться про реконструкцію електромережі на вулиці Марусі Чурай, Залізничній, Басівкутській, Погоринській.

Планується, що ці та інші роботи з будівництва, модернізації та реконструкції електричних мереж та обладнання передбачені на 2020 рік інвестпрограмою, затвердженою НКРЕКП, будуть завершені до 1 жовтня 2020 року.

Таким чином цьогоріч у Рівненській області буде реконструйовано майже 88 км ПЛ-0,4 кВ. Вартість цих робіт перевищує 65 млн. грн.

 

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі