Планові ремонтні роботи та чистка повітряних ліній– запорука надійного та безперебійного електропостачання

На адресу голови правління ПрАТ «Рівнеобленерго» Невмержицького С.М. надійшла подяка від Голови правління садового товариства «Західний» у с. Нова Українка. Гапончук М.М. від імені адміністрації СТ «Західний» висловив подяку працівникам ПрАТ «Рівнеобленерго» «за вчасно проведені роботи з ремонту трансформаторної підстанції та обрізання насаджень під високовольтною лінією, завдяки чому мешканці дач не мали проблем з відключеннями електропостачання під час складних та несприятливих погодних умов у зимовий період».

Нагадуємо, одним з найбільш ефективних заходів з профілактики аварійних вимкнень є розчистка трас повітряних ліній від гілок дерев та надмірних насаджень. Адже у 80% випадків аварійні відключення під час негоди трапляються саме через необрізані дерева та недотримання безпечної відстані до ліній електропередач при висаджуванні та утриманні зелених насаджень власниками.

Саме для запобігання аварійних знеструмлень, для безперебійного електропостачання споживачів, працівники ПрАТ «Рівнеобленерго» здійснюють планомірну роботу з чистки охоронних зон повітряних ліній, часто роблять це замість власників земельних ділянок.

Такі роботи, попри супротив та перешкоджання деяких мешканців дачного масиву, проводилися минулоріч у с. Нова Українка Рівненського району. Зважаючи на успішне проходження зимового періоду, вони дали очікувані позитивні результати – чистка охоронних зон повітряних ліній дозволила звести до мінімуму пошкодження електромереж через незрізані зелені насадження.

Сподіваємося на розуміння населенням важливості спільної організації та проведення таких робіт, а також дотримання споживачами електричної енергії законодавства України, згідно з яким відповідальність за стан зелених насаджень несе власник земельної ділянки, на якій вони розташовані.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі