Переваги приладів обліку з дистанційною передачею даних (АСКОЕ)

Встановлення так званих СМАРТ-приладів обліку- це низка переваг, як для бізнесу, так і побутових споживачів електричної енергії.
Автоматизована система комерційного обліку електричної енергії (АСКОЕ) створює можливість для бізнесу вести погодинний облік, а для населення – за тарифами, диференційованими за періодами часу.
Отже, ГОЛОВНОЮ ПЕРЕВАГОЮ Є ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ ТА ЕКОНОМІЯ
Підприємство завдяки АСКОЕ має можливість погодинного обліку електроенергії та є споживачем категорії «А». Вартість електроенергії для такого споживача залежить від графіку споживання протягом доби: наприклад, вночі електроенергія буде коштувати дешевше. Тому для підприємств з переважно нічним або цілодобовим графіком роботи вартість електроенергії буде значно нижчою. Таким чином, АСКОЕ сприяє зменшенню витрат підприємства на електроенергію і, як наслідок, забезпечує зниження собівартості його продукції або послуг та підвищення їх конкурентоспроможності.
Для побутових споживачів встановлення лічильників з АСКОЕ дає можливість переходу на тарифи диференційовані за періодами часу, що також створює можливості для економії. Зокрема, за умови переходу на найбільш поширений двозонний тариф, у денний час (з 7:00 до 23:00 год.) розрахунок за спожиту електричну енергію відбуватиметься за діючим тарифом, а в нічний час (з 23:00 до 07:00 год.) — за тарифом, меншим на 50%.
Ще одна беззаперечна перевага:
ТОЧНІСТЬ (КОРЕКТНІСТЬ) ВИСТАВЛЕНИХ РАХУНКІВ за спожиту електричну енергію (відсутність розбіжностей між даними споживача та оператора системи розподілу, на основі яких енергопостачальна компанія формує рахунки).
Для усіх абонентів, згідно з Кодексом комерційного обліку електричної енергії, проводити збір даних з лічильників на перше число місяця, наступного за розрахунковим, є обов’язком. Непобутові споживачі подають ПрАТ «Рівнеоблеенерго» відповідний звіт. А у разі його відсутності до уваги береться показник середньодобового обсягу споживання. За відсутності показів приладу обліку за таким самим принципом відбувається розрахунок обсягів споживання побутових клієнтів.
За умови встановлення приладу обліку з системою АСКОЕ, передача показників стає необов’язковою! Оскільки розумний лічильник зробить це за ВАС.
Отже, ще одна перевага – ЕКОНОМІЯ ЧАСУ
Як зазначалося, з АСКОЕ представникам бізнесу, так і побутовим споживачам, не потрібно турбуватися про передавання даних приладів обліку.
Через вбудований у пристрій модуль дані приладу зчитуються о 24:00 годині останнього дня місяця та надсилаються до ПрАТ «Рівнеобленерго».
Для підприємців це ще й автоматизує процес документування даних та звітності щодо комерційного обліку, допомагає здійснювати аналіз та прогнозування споживання, збереження даних.
Впровадження АСКОЕ – це також застосування досвіду європейських компаній, що  вже понад десять років отримують показники автоматично завдяки смарт пристроям та бездротовим способам передавання даних.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі