НКРЕКП презентувала перший в Україні мобільний додаток «Енергетика Онлайн

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, спільно з аналітичним центром DiXi Group у рамках проекту USAID «Прозора енергетика» презентували мобільний додаток «Енергетика Онлайн», який сприятиме створенню ефективних енергетичних ринків, де в центрі уваги перебуватиме споживач.

«Кожен має бути почутим! Тепер це можливо! Регулятор відкрив мобільний сервіс, де споживач зможе не тільки дізнатись інформацію про тарифи, але й оперативно надіслати скаргу та оцінити якість обслуговування», – наголосила Голова НКРЕКП Оксана Кривенко.

Ідея додатку – встановити прямий зв’язок між Регулятором і споживачем. Це допоможе Регулятору краще моніторити якість послуг, а споживачів зробить більш поінформованими і дасть у майбутньому можливість обирати постачальників залежно від ціни.

Мобільний додаток сприятиме підвищенню рівня обізнаності споживачів щодо можливостей та інструментів захисту їх прав у сфері енергетики.

Нагадаємо, що мобільний додаток був створений з метою спрощення доступу до інформації та підвищення рівня прозорості в енергетичному секторі України та надає можливість споживачам:

  • отримати оперативну інформацію про діючі тарифи та порівняти їх з ціновими пропозиціями, які діють у сусідніх областях;
  • перевірити рахунок за послуги електро- та газопостачання, подати скаргу до Компанії – постачальника послуг;
  • знайти відповіді на актуальні запитання щодо надання субсидії, термінів оплати рахунків за послуги, погашення заборгованості, енергозбереження тощо;
  • подати заяву на компенсацію за неякісно надані послуги у сферах електро- та газопостачання;
  • оцінити роботу центрів обслуговування операторів мереж та постачальників газу і електроенергії;
  • повідомити про зловживання енергокомпаній щодо порушень з боку їх посадових осіб та персоналу;
  • контролювати розробку та виконання інвестиційних програм і надавати пропозиції щодо їх покращення;
  • зареєструватися на громадські обговорення у сфері енергетики.

Мобільний додаток можна завантажити з Google Play за назвою EnergyOnline. З березня 2019 року додаток доступний для завантаження в App Store, на офіційних сайтах НКРЕКП та DiXi Group.

Довідково:

21 вересня 2018 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з аналітичним центром DiXi Group підписала Меморандум про партнерство щодо розробки, запуску та популяризації мобільного додатка «Енергетика Онлайн» на основі даних, розпорядником яких є НКРЕКП, у рамках проекту USAID «Ініціатива з протидії корупції та підвищення фіскальної прозорості в енергетичному секторі в Україні».

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі