Несанкціоновані роботи призвели до знеструмлення в районі радіозаводу Рівного

О 10.22 25 жовтня до диспетчера ПрАТ «Рівнеобленерго» надійшло повідомлення про часткове знеструмлення на вулицях Чебишева, Київській, Данила Галицького та Степана Дем’янчука та у обласній лікарні.

Персонал ПрАТ «Рівнеобленерго» негайно зреагував і клієнтів на вказаних вулицях було перезаживлено – насамперед медичну установу. А за годину електропостачання було відновлене всім споживачам.

Одночасно наші працівники з’ясували, що до знеструмлення призвело пошкодження двох кабельних мереж 10 кВ під час будівельних робіт на вул. Степана Дем’янчука.

Проведення цих робіт жодним чином не погоджувалося з ПрАТ «Рівнеобленерго».

Зауважимо, що від початку 2021 року випадків пошкодження кабелів під час несанкціонованих земельних робіт зафіксовано більше двадцяти.

ПрАТ «Рівнеобленерго» звертає увагу, що згідно з Правилами охорони електричних мереж, у межах охоронних зон повітряних і кабельних ліній, трансформаторних підстанцій, розподільчих пунктів і пристроїв без письмової згоди енергопідприємств, у віданні яких перебувають ці мережі, а також без присутності їх представника забороняється виконання земляних робіт на глибині понад 0,3 метра.
Нехтування правилами призводить до багатотисячних збитків, знеструмлень великої кількості споживачів та можуть стати причиною втрати здоров’я і навіть життя.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі