Напередодні канікул школярам нагадали про правила електробезпеки

Старший диспетчер Рокитнівського РЕМ Григорій Панько завітав до Рокитнівської школи-ліцею № 2 для того, щоб напередодні осінніх канікул нагадати учням 2 – 6 класів про безпечну поведінку біля енергооб’єктів та правила користування електроприладами.

Аби зацікавити дітлахів і долучити їх до обговорення, школярам було продемонстровано яскраву презентацію. З її допомогою Григорій Олександрович на наочних прикладах розповів дітям про роботу енергетиків, нагадав, що собою являє електрострум, як правильно користуватися електричними побутовими приладами, чому не можна використовувати в роботі несправне електрообладнання та чим може закінчитися нехтування елементарними правилами безпеки, ігри на території енергетичних об’єктів – це пряма загроза життю та здоров’ю.

Учні активно долучалися до обговорення, ставили запитання, самі розповідали відомі їм правила поводження з електроприладами, а також про небезпеку наближення до обірваних проводів. Ініціатор проведення уроку Григорій Панько детально розповів як діяти в умовах небезпеки отримання ураження електрострумом, а також як надавати першу медичну допомогу у випадку ураження.

Зауважимо, що працівники Рокитнівського РЕМ подібні заходи проводять на постійній основі. Адже, дбають про електрограмотність юних споживачів електроенергії. Крім того,  проведення подібних заходів знижує кількість випадків дитячого травматизму, пов’язаного з порушеннями правил експлуатації електроприладів.

Між тим, усього від початку року у школах Рівненщини було проведено понад три десятки уроків з електробезпеки, також у різних підрозділах «Рівнеобленерго» проводилися екскурсії для учнів та студентів.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі