Надавати безперешкодний доступ до електроустановок працівникам ПрАТ «Рівнеобленерго» – обов’язок споживача

ПрАТ «Рівнеобленерго» звертає увагу споживачів електричної енергії:

згідно з п. 5.5.5 Правил роздрібного ринку електричної енергії споживач зобов’язаний забезпечувати доступ представникам оператора системи розподілу до об’єкта споживача, в тому числі для  виконання відключення та обмеження споживання електричної енергії споживачу.

Водночас Правилами визначено, що споживач електричної енергії зобов’язаний не допускати безоблікового користування електричною енергією, а також відшкодовувати збитки у разі виявлення безоблікового користування електричною енергією.

На жаль, доводиться констатувати випадки недопуску до електроустановок працівників ПрАТ «Рівнеобленерго» і навіть фізичної протидії з боку споживачів попри обгрунтовану підозру у їх безобліковому користуванні електричною енергією, або іншими словами – крадіжках електроенергії.

Так, під час аналізу споживання електричної енергії та обстеження електрообладнання підприємства на вул. Грушевського у Рівному, було виявлене самовільне підключення споживачем до електромережі прихованим способом, шляхом врізки у електрокабель, що свідчить про систематичні крадіжки електроенергії, про що нашими працівниками було складено відповідний акт. Під час фіксації порушення рейдовою бригадою ПрАТ «Рівнеобленерго», приватний підприємець напав на інженера компанії з молотком і вдарив ним по передпліччю, завдавши енергетику тілесні ушкодження. На місце події було викликано поліцейських. Щодо нападника порушено кримінальне провадження за ч.1 ст.125 ККУ. Підприємцеві загрожує кримінальна відповідальність. Крім того, згідно зі складеним актом споживачу буде нараховано вартість необлікованої електричної енергії.

Пам’ятайте! Відповідальність за крадіжки електроенергії неминуча, як і покарання за незаконну протидію працівникам енергорозподільчої компанії!

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі