На Дубровиччині чоловіка уразило електрострумом

50-річний мешканець села Ясинець піднявся на опору ПЛ-0,4 кВ і потрапив під напругу. Отримавши ураження електрострумом, потерпілий ще й повис донизу головою, зачепившись за конструкцію електроопори. На його щастя неподалік проїжджали працівники Дубровицького РЕМу. Вони зняли потерпілого, який був у свідомості і передали медикам. За добу чоловіка вже відпустили додому.

Зауважимо, що цього річ на Рівненщині трапилося вже чотири випадки ураження електрострумом, з них три  – смертельні.

Так у червні цього року у Бугрині Гощанського району на електроопору аби зробити «селфі» виліз 13-річний хлопець. У його випадку все обійшлося опіками.

danger
Фото ДСНС в Рівненській області.

Між тим, також у червні в селі Олишва Рівненського району загинув 37-річний чоловік, що самовільно проник у приміщення трансформаторної підстанції.

Смертельне ураження електрострумом отримав і 30-річний рівнянин у селі Іванчиці Зарічненського району, також внаслідок самовільного проникнення на територію підстанції.

Останній трагічний випадок трапився у селі Курозвани Гощанського району наприкінці липня. Тут загинув 17-річний юнак, що піднявся на  електроопору.

Цього могло не статись, якби всі чітко усвідомлювали, що повітряні лінії електропередачі (ПЛ) та трансформаторні підстанції (ТП) є джерелом підвищеної небезпеки!

Шановні мешканці області!

«Рівнеобленерго» вкотре застерігає від несанкціонованих проникнень та втручань в роботу електрообладнання.

Будьте обережними у разі виявлення обірваних проводів повітряних ліній,  підходити до яких на відстань , ближчу за 8м –  смертельно небезпечно.

Якщо Ви виявили обірвані, пошкоджені чи провислі електромережі – не будьте байдужими, негайно телефонуйте черговому диспетчеру районних електричних мереж.

Забороняйте дітям гратися поблизу трансформаторних підстанцій, тим більше проникати всередину цих споруд, підніматися на опори або на дерева, що ростуть поблизу повітряних ліній – це загрожує їхньому життю!

Варто також інформувати фахівців «Рівнеобленерго» та правоохоронців про виявлення  фактів розкрадання проводів з ПЛ або кольорового металу чи іншого обладнання з ТП. Як правило, такі випадки завершуються трагічно для розкрадачів, не кажучи вже про знеструмлення споживачів та заподіяну матеріальну шкоду.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі