Мешканця Гощанщини засудили до позбавлення волі, бо залишив односельців без світла

Днями законної сили набрав вирок Гощанського районного суду щодо чоловіка, який в ніч з 26 на 27 червня 2021 здійснив крадіжку понад 100 метрів електропроводу на вул. Центральній у с. Томахів Рівненського району.

Дії обвинуваченого не лише завдали матеріальної шкоди ПрАТ «Рівнеобленерго» через крадіжку, а й призвели до неможливості оперативного відновлення енергетиками електропостачання у населеному пункті після буревію, що пройшовся Рівненщиною наприкінці червня.

Дослідивши всі обставини кримінального провадження та врахувавши визнання чоловіком своєї провини, суд визнав крадія ВИННИМ у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 185 КК України та призначив йому  покарання у виді одного року обмеження волі, встановивши йому іспитовий строк в один рік.

Також обвинувачений повинен сплатити на користь ПрАТ «Рівнеобленерго» вартість завданої матеріальної шкоди – понад 3 тисячі гривень – та судовий збір на користь держави.

Нагадуємо, умисне пошкодження або руйнування об’єктів електроенергетики карається штрафом від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі до трьох років.

Якщо незаконні дії будуть вчинені повторно, злочинцеві загрожує позбавлення волі від 3 до 10 років (стаття 194-1  ККУ)

Закликаємо населення не покривати злочинців, які залишають без електропостачання цілі населені пункти та наражають себе та інших на небезпеку ураження електричним струмом!

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі