Корецькі енергетики разом з рятувальниками відпрацьовували дії в умовах надзвичайної ситуації

31 жовтня на базі Корецького РЕМ ПрАТ «Рівнеобленерго» пройшли тактико-спеціальні навчання, організовані місцевими надзвичайниками. Навчання проходили в умовах, максимально наближених до реальних. За легендою, диспетчер  Корецького РЕМ отримав повідомлення про пошкодження трансформатора, внаслідок якого відбулося протікання оливи та виникла низова пожежа на електропідстанції 35/10 кВ Корець на території району електричних мереж, внаслідок чого без електропостачання залишилася значна частина споживачів м. Корця.

Співробітники ДСНС разом з працівниками Корецького РЕМ та інших служб екстреного реагування відпрацювали комплекс заходів із ліквідації імітованої пожежі з урахуванням різних сценаріїв розвитку кризової ситуації. Важливим етапом навчань стало відпрацювання навичок надання першої долікарської допомоги умовним потерпілим внаслідок умовної ситуації. Крім того, фахівці Управління ДСНС області перевірили облаштування шляхів евакуації, правильність  її організації та знання колективом Корецького РЕМ того,  як діяти у випадку виникнення пожежі.

Завдяки швидким та злагодженим діям енергетиків та надзвичайників вдалося швидко ліквідувати умовну пожежу та не допустити поширення вогню. Підсумком навчання став детальний аналіз та оцінка практичних заходів, які виконувались, та конкретних дій учасників.

Саме такі навчання у майбутньому дадуть змогу оперативно ліквідувати вже не умовну, а справжню пожежу, відвернути реальну загрозу та ліквідувати її у найкоротший термін із найменшими збитками, а найголовніше – врятувати життя людей.

Зауважимо, що працівники «Рівнеобленерго» цього тижня також долучалися до тактико-спеціальних навчань ДСНС на об’єктах комунальної та соціальної інфраструктури у Гощі та Дубровиці.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі