Електропостачання хуторів Озерецької сільської ради – серед пріоритетів «Рівнеобленерго»

Наші фахівці вже працюють  поблизу хуторів Озерецької сільради, де «Рівнеобленерго» постачає електроенергію 12-ти споживачам (саме з такою кількість укладені договори). Зокрема енергетики здійснюють ремонт трансформаторної підстанції. Протягом двох днів його буде виконано.

Що ж до реконструкції електромереж, її здійснення було заплановане на IV квартал цього року.

Адже важкодоступність, місцями непрохідність віддаленої території, бездоріжжя ставить під загрозу доїзд важкої спецтехніки до проблемного місця. Потрапляння до хуторів Вельхів, Дуб’є та Городок кількатонної спецтехніки для встановлення електроопор під питанням навіть улітку.

бездоріжжя2

Насипні дороги, оточені водою, хирляві містки серед болотистої місцевості можуть не витримати ваги техніки, яка доправлятиме залізобетонні опори (за оцінкою фахівців їх потрібно буде тягнути тракторами). Всі ці фактори у розмові з представниками «Рівнеобленерго» підтвердив і  Озерецький сільський голова  Олександр Федорук.

Саме тому, при плануванні робіт було вирішено дочекатися приморозків, що полегшать транспортування.

бездоріжжя3

Крім того, до плачевного стану мережі призвели і ремонтні роботи, що населення здійснювало самотужки. Усвідомлюючи складність доїзду до їхніх хуторів енергетиків, місцеві здебільшого навіть не викликали на аварійні знеструмлення наших фахівців.

бездоріжжя4

Тим часом, через особливості розташування, для надійного забезпечення електропостачанням  мешканців хуторів Володимиреччини, необхідне будівництво нової лінії, повна заміна електроопор (дерев’яні встановлювали тут «вручну» ще півстоліття тому), зміна траси, її оптимізація. Орієнтовна вартість цих робіт – понад 2,5 мільйони гривень.

Для порівняння зауважимо – аналогічна за протяжністю лінія (приблизно 1,5 км) та вартістю робіт лінія електропередачі може забезпечити електрострумом близько двохсот споживачів.

Саме тому, у пріоритеті  «Рівнеобленерго» були густозаселені населені пункти Володимирецького району, який нині є лідером серед районів Рівненської області з вкладання коштів у розвиток та реконструкцію електромереж. Лише за 2017 рік на ці потреби Інвестпрограмою «Рівнеобленерго» було передбачено та вкладено близько 15 мільйонів гривень. Ще до кінця року на реконструкцію планується витратити понад 1 мільйон гривень. І це без врахування вартості робіт поблизу проблемних хуторів Озерецької сільської ради.

Тут, згідно з планом, провести реконструкцію мережі маємо намір до початку зими. Тим більше, що усвідомлюємо – електропостачання на сьогодні для десятка родин з хуторів Озерецької сільради залишається ледь не єдиним доступним благом цивілізації.

Правління ПрАТ «Рівнеобленерго»

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі