Кадри вирішують усе!

Саме цим принципом в роботі керується ПрАТ «Рівнеобленерго» –  компанія, для якої її працівники становлять найбільшу цінність. Адже від професіоналізму персоналу залежить як надійний розподіл електричної енергії в Рівненській області і, тим самим, забезпечення життєдіяльності краю, так і електробезпека. Тож належна організація робочих місць, забезпечення необхідним спецодягом і засобами захисту – одне з найбільш пріоритетних завдань для Товариства. Чимало робиться керівництвом та профспілкою і для забезпечення якісної професійної підготовки, перепідготовки, безперервного підвищення кваліфікації персоналу. Щоб переконатися у цьому варто побувати у оновленому Навчально-курсовому комбінаті ПрАТ «Рівнеобленерго».

Віднедавна заняття для персоналу проводяться у новому сучасному приміщенні: просторі, побудовані з нуля кімнати, оснащені новими меблями, наочністю, комп’ютерною технікою, засобами навчання відкрили свої двері для електромонтерів та викладачів з числа працівників підприємства.

І хоча оснащення Навчально-курсового комбінату необхідною наочністю, електрообладнанням та комплектуючими для вдосконалення практичних навичок ще триває, вже зараз у НКК активно проводиться навчання електромонтерів ОВБ з усіх районів електричних мереж.

Цьогоріч початок занять було відтерміновано через локдаун, проте починаючи з лютого перепідготовка проводитиметься згідно із затвердженими планами – щомісяця, по два тижні – розповів багаторічний керівник НКК Анатолій Богданович Головчицький.

Персонал, що працює в діючих електроустановках таку перепідготовку проходить раз на 5 років – вдосконалюють знання з охорони праці, релейного захисту, роботи лінійного та підстанційного обладнання тощо. Завершуються заняття екзаменами та висновками спеціальної атестаційної комісії.

Підвищення кваліфікації на базі Навчально-курсового комбінату щороку проходять десятки наших працівників. До кінця цього року Товариством планується: підвищити кваліфікацію 88 електромонтерам оперативно-виїзних бригад, з експлуатації розподільних мереж та з випробувань та вимірювань. Перепідготоку проходять і викладачі – наші найбільш досвідчені працівники з різних служб та відділів також щоп’ять років підтверджують своє право на викладання.

«У наш час необхідність систематичного та ефективного підвищення фахової кваліфікації працівників навіть не обговорюється. Це і зміна законодавства, оновлення обладнання та пристроїв, з якими працюють наші електромонтери, безпека персоналу, – розповідає Анатолій Богданович, – саме тому маємо плани з удосконалення програми навчання. Зокрема, ще триває оснащення  аудиторії з охорони праці, також плануємо в подальшому розширити навчання на вдосконалення вмінь персоналу працювати з комп’ютером. Усі ці заходи спрямовані на розвиток енергокомпанії, на забезпечення її кваліфікованими кадрами, що є надважливим як для Товариства, так і для кар’єрного зростання самих працівників».

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі