Готуємося до зими, проводимо роботи з розчистки охоронних зон ПЛ

Енергетична система нашої держави зазнала серйозних руйнувань через російську збройну агресію, тож потребує ретельної підготовки до нового осінньо-зимового періоду.
Одним з ефективних елементів такої підготовки є обрізка гілок та дерев в охоронних зонах повітряних ліній.
Адже, їх торкання до ЛЕП може спричинити низку негативних наслідків, серед яких:

  • обрив проводів;
  • аварійне припинення електропостачання;
  • пожежа;
  • шкода здоров’ю людей, майну тощо.

Тому проведення чистки в охоронних зонах повітряних ліній – один із найпростіших і найдієвіших способів забезпечити безперервний розподіл електричної енергії.
ПрАТ «Рівнеобленерго» проводить таку роботу щороку – станом на 1 серпня з початку 2023 року нашим персоналом було проведено розчистку в охоронних зонах ПЛ 0,4-10/35-110 кВ протяжністю понад 2200 км.
Щороку енергетики ПрАТ «Рівнеобленерго» визначають місця, які необхідно чистити, складають відповідні плани-графіки розчистки трас.
У графіках, які доводяться до органів місцевого самоврядування, зазначено, коли і де буде вимикатися електролінія, для того, щоб і наші працівники, і власники земельних ділянок змогли обрізати дерева.
Адже, згідно з ст. 28 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», п.9 «Правил охорони електричних мереж», п 5.5 «Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах України», відповідальними за збереження зелених насаджень і належний догляд за ними є:
–  на об’єктах благоустрою державної чи комунальної власності – балансоутримувачі цих об’єктів;
–  на територіях установ, підприємств, організацій та прилеглих територіях – установи, організації, підприємства;
–  на територіях земельних ділянок, які відведені під будівництво – забудовники чи власники цих територій;
–  на безгосподарських територіях, пустирях – місцеві органи самоврядування;
–  на приватних садибах і прилеглих ділянках – їх власники або користувачі.
Про час, коли буде здійснено планове відключення тієї чи іншої ЛЕП, ПрАТ «Рівнеобленерго» повідомляє споживачів за 10 днів до дати запланованих вимкнень.
З цією інформацією ви можете ознайомитися на нашому офіційному сайті, у розділі Відключення/Заплановані ремонтно-експлуатаційні відключення, а також через Viber-бот «Рівнеобленерго», у розділі Графіки відключень.

На фото: бригада Млинівської дільниці з експлуатації розподільних мереж під керівництвом майстра Юрія Михайлюка проводить розчистку ПЛ-10 кВ, від якої заживлені села Миколаївка, Підбрусин, Яблунівка, Буди, Коханка, Цеквисько для забезпечення якісного та надійного розподілу електричної енергії у цих населених пунктах.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі