Енергоефективність та чіткий облік

Про переваги та необхідність встановлення ОСББ загальнобудинкових вузлів обліку електричної енергії йшлося на зустрічі представників ПрАТ «Рівнеобленерго», ТОВ «РОЕК» та ОСББ м. Рівне.

Зустріч була організована та проведена на базі Департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА за ініціативи співвласників та енергорозподільчої компанії Рівнеобленерго.

Зокрема, голова ОСББ «Київська, 42» розповів про суттєву економію, до якої призвело встановлення загальнобудинкового приладу обліку у зазначеній багатоповерхівці. Поява приладу спонукала мешканців до економії, збільшила контроль за енергоспоживанням. Як наслідок, споживання електричної енергії зменшилося удвічі – з 27-30 000 кВт*год електричної енергії до 15 000 кВт*год. Оплата за спожиту електрику у порівнянні з сусіднім, аналогічним ОСББ, в рази менша – розповів голова «Київської, 42».

Між тим, директор комерційний ПрАТ «Рівнеобленерго» Ахромкін А.О. детально відповів на запитання присутніх. Зокрема, про необхідність облаштування системи обліку на комерційній межі учасників ринку згідно з Кодексом комерційного обліку електричної енергії, а також  недопущення безоблікового споживання електричної енергії та складання балансу мереж ОСББ згідно з Правилами роздрібного ринку електричної енергії, затвердженими постановами НКРЕКП.

Також представники Рівнеобленерго запевнили присутніх в усілякому сприянні у виявленні незаконних підключень до мереж ОСББ та встановленні приладів обліку з дистанційною передачею даних у заявників за кошт ПрАТ «Рівнеобленерго».

 Чи матиме таку можливість енергорозподільче підприємство у подальшому поки невідомо. Однак тим ОСББ, які звернуться до Рівнеобленерго ще до кінця цього року, прилади обліку встановлюватимуться за кошт оператора системи розподілу.

 

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі