Енергетики облаштували близько ста безпечних лелечих гнізд

Другий рік поспіль працівники ПрАТ «Рівнеобленерго» за допомогою власноруч виготовлених металевих каркасів облаштовують безпечні гнізда для лелек.
За цей час енергетиками було здійснено заміну близько сотні пташиних домівок в усіх районах Рівненщини. Найбільше на Поліссі.
Такі металеві кріплення, що встановлюються вище рівня електромереж – не лише турбота про птахів, а й попередження аварійних відключень. Адже, небезпечне розташування пташиних гнізд – безпосередньо на опорах – спричиняє пошкодження електромереж, аварійні ситуації, становить загрозу для життя населення у разі обриву мережі, а також є небезпечним для самих птахів. Тому металеві каркаси енергетики намагаються  встановлювати насамперед у мережах 10 кВ, пошкодження яких, під вагою гнізда, може позбавити електропостачання одразу декілька населених пунктів.
Спеціальні платформи виготовляють працівники цеху по ремонту обладнання ПрАТ «Рівнеобленерго», а також працівники районів електричних мереж.
Сама заміна гнізда відбувається із залученням спецтехніки та знеструмленням електромережі. Бригади обленерго демонтують старе гніздо, встановлюють на безпечній для мереж висоті спеціальний каркас, куди і переносять старе лелече кубло.
Птахи, повернувшись з вирію, залюбки оселяються у нових домівках.
Такі безпечні оселі енергетики встановлюватимуть і надалі, але вже після відльоту пернатих у теплі краї, тобто восени – аби не заважати птахам виводити потомство.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі