Енергетики для перемоги: рік допомоги Херсонщині

Саме рік тому, у жовтні 2022-го, як тільки наші мужні ЗСУ почали звільняти територію Херсонської області від окупантів, енергетики ПрАТ «Рівнеобленерго» вперше вирушили на відбудову та відновлення електромереж багатостраждального південного краю.
Відтоді наші високовольтники, кабельники, бригади дільниць з експлуатації розподільних мереж, працівники відділу технічного аудиту здійснили 12 вахт на Херсонщину, де наш персонал щодня працює у небезпечних для життя умовах через замінування місцевості, високу концентрацію боєприпасів, що залишилися після бойових дій, у безпосередній близькості до зони ведення боїв. Усі роботи нашими бригадами проводяться лише після огляду на розмінування території саперами ДСНС.
Попри обстріли та вибухи, за рік Херсонщина стала другим домом для наших енергетиків, – про це розповів майстер служби ліній Олександр Гродський. «Працюючи тут, по-особливому відчуваєш наскільки наша робота важлива для людей, радієш, повертаючи світло у села та міста. Адже люди не бачили його місяцями, а дехто й понад рік. Разом з електропостачанням сюди повертається й життя… Херсонщина стала нам другою домівкою ще й завдяки людям, їхній щирості та вдячності за нашу працю».
Робота персоналу ПрАТ «Рівнеобленерго» відзначена і на державному рівні.
Четверо енергетиків ПрАТ «Рівнеобленерго» згідно з Указом Президента отримали медалі «За працю і звитягу» саме за відновлення електромереж Херсонщини. Високі державні нагороди отримали майстри Олександр Гродський та Олександр Приступа, електромонтери з ремонту повітряних ліній електропередачі Вадим Яремчук та Андрій Пархомчук.
Між тим, з жовтня 2022 року бригада високовольтників з Рівненщини ввела в роботу 14 підстанцій 35\10 кіловольт та провела ремонт на понад 118 км пошкоджених повітряних ліній, повернувши електропостачання у 44 населених пункти південного краю. Бригади розподільних мереж відновили лінії 0,4-10 кВ у 17 населених пунктах Бериславського району. Також кабельниками ПрАТ «Рівнеобленерго» безпосередньо у Херсоні було проведено ремонт кабельних мереж напругою 6 кВ.
Також Рівнеобленерго відгукнулося на прохання про допомогу Чорнобаївської, Білозерської та Дар’ївської територіальних громад Херсонської області, що постраждали від підтоплення внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС. Туди з Рівненщини двічі відправлявся вантаж з матеріалами для осушування та проведення будівельно-відновлювальних робіт. За небайдужість та надану допомогу ПрАТ «Рівнеобленерго» отримало подяку від Херсонської обласної військової адміністрації.
Продовжуємо повертати світло херсонцям – минулого тижня розпочалася 13 вахта наших бригад на півдні країни.
Разом відбудуємо, відновимо, подолаємо темряву!

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі