Для чого енергетики проводять планові ремонтні роботи?

Енергетичні об’єкти потребують постійного експлуатаційного обслуговування, діагностики та модернізації. Для цього енергетики ПрАТ «Рівнеобленерго» системно проводять планові роботи. Це дозволяє попередити можливі несправності та забезпечити безперебійну подачу напруги в оселі клієнтів у подальшому – робить електропостачання більш надійним.

Аби попередити аварії на обладнанні фахівці ПрАТ «Рівнеобленерго» виявляють потенційно проблемні ділянки та включають їх в план заміни, ремонту та технічного обслуговування.

Навіть в умовах повномасштабної війни, протягом 2022 року, бригади Рівнеобленерго в межах ремонтної кампанії полагодили понад 1200 км ПЛ 0,4-10/35-110 кВ, що передбачає заміну опор, ізоляторів, проводу, 79 трансформаторних підстанцій та розподільних пунктів 6-10 кВ, 16 підстанцій 35-110 кВ, провели чистку трас 0,4-10/35-110 кВ протяжністю понад 2100 км.

Більшість ремонтних робіт неможливо провести без відключення електропостачання. Це потрібно для безпечної роботи енергетиків, для збереження їхнього життя та здоров’я. Саме тому і застосовується «планове відключення».

Аби перерви в електропостачанні не були несподіванкою для абонентів Рівненщини, такі роботи вносяться у план – про них повідомляються органи місцевого самоврядування, непобутові споживачі, інформація розміщується в особистих кабінетах наших побутових клієнтів, на офіційному сайті ПрАТ «Рівнеобленерго» у розділі «Відключення/Планові ремонтні роботи», а також у нашому Viber-боті.

Варто зауважити, що у графіку вказується максимальний період відключення, необхідний для проведення ремонту. Але наші бригади намагаються якомога щвидше виконати роботи, мінімізувати дискомфорт для абонентів та відновити подачу напруги.

Дякуємо споживачам за розуміння важливості проведення планових ремонтних робіт!

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі