Дбаємо про безпеку споживачів та зниження аварійності в електромережах

Одним із дієвих способів підвищення надійності електропостачання, попередження аварійних вимкнень, впливу метеорологічних явищ на безперервність розподілу електроенергії, уникнення коливань напруги є заміна відгалужень в житлові будинки на ізольовані та облаштування виносів лічильників на фасад чи опору. Такі роботи також підвищують рівень безпеки населення – при заміні «голого» проводу на самонесучий ізольований практично виключається загроза короткого замикання за несприятливих погодних умов, а їхня висока міцність дозволяє витримувати механічні навантаження без обриву лінії навіть при падінні гілок.
Водночас винос лічильників з помешкань сприяє підвищенню комфортності обслуговування споживачів при знятті показів приладів обліку персоналом Рівнеобленерго – контролери зможуть проводити зйом показань лічильника, не турбуючи споживачів та не заходячи до них в обійстя.
Такі роботи ПрАТ «Рівнеобленерго» проводить щороку, згідно з інвестиційними програмами, які затверджуються Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
Нині роботи проводяться на території усієї Рівненщини – до кінця року планується заміна 5,5 тисяч одно- та трифазних відгалужень та виносів електролічильників. Найбільш масштабні роботи, до яких залучений персонал як наших відділень, так і дільниць, інтенсивно проводяться на Костопільщині. Тут буде проведено заміну 792 приладів. Нині виконання запланованого становить 50%. Також великий об’єм робіт проводиться Здолбунівськими, Дубенськими та Сарненськими підрозділами ПрАТ «Рівнеобленерго».
Згідно з нормами чинного законодавства, перенесення електролічильника, облаштування нових відгалужень та виносів здійснюється за рахунок його ініціатора. Тож для споживачів така модернізація є повністю безкоштовною. Попри це енергетикам доводиться стикатися з невдоволенням споживачів – через тимчасові незручності, пов’язані з проведенням робіт.
ПрАТ «Рівнеобленерго» запевняє, що усіляко йде на зустріч споживачам, враховує їхні побажання під час перенесення приладу обліку. Водночас, хочемо наголосити і звернутися з проханням до власників помешкань: не закривати реконструйовані винесені назовні вводи до будинків під час зовнішньої обшивки приміщення.

Це важливо з міркувань пожежної безпеки, забезпечення безперешкодного доступу до них, за потреби – візуально виявляти та швидше усувати можливі пошкодження.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі