Близько 1,5 тисячі бюджетних організацій ризикують залишитися без електропостачання

ПрАТ «Рівнеобленерго» звертає увагу бюджетних установ та організацій на завершення термінів дії їхніх договорів з постачальниками електричної енергії вже з 1 січня 2022 року. У разі якщо ці установи не оберуть електропостачальника з 1 січня 2022 року і не укладуть з ним договір, ПрАТ «Рівнеобленерго», як оператор системи розподілу, згідно з законодавством буде змушене припинити електропостачання цим споживам.
Адже у разі відсутності договору з електропостачальником, постачання електричної енергії на об’єкти споживача здійснюється на підставі договірних відносин з постачальником «останньої надії» протягом періоду, що не перевищує 90 днів. Наразі постачальник останньої надії на 2022 рік ще не визначений відповідним розпорядженням Кабінету Міністрів, що і ставить під загрозу безперебійне електропостачання бюджетним організаціям.
Станом на 8 грудня 2021 року до ПрАТ «Рівнеобленерго» звернулися електропостачальники щодо припинення договірних відносин з 35 бюджетними організаціями (340 об’єктів). Такі повідомлення продовжують надходити. Усього на території Рівненщини функціонують 1,5 тисячі таких організацій.
Прохання до представників бюджетних установ у терміновому порядку провести необхідні тендерні процедури із закупівлі електроенергії, укласти договори на електропостачання і звернутися до своїх електропостачальників з тим аби ті, згідно з законодавчими вимогами, повідомили про укладання договорів оператору системи розподілу ПрАТ «Рівнеобленерго». Саме ці дії ґарантують безперебійне електропостачання бюджетним організаціям.

Пресслужба ПрАТ «Рівнеобленерго»

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі