3,5 тисячі костопільчан залишилися без електропостачання через несанкціоновані земляні роботи

Подія трапилася 24 листопада  у центральній частині Костополя, на вул. Степанській  о 9.45. Як з’ясували працівники «Рівнеобленерго» відключення кабелю, що живить усю центральну частину Костополя сталося через земляні роботи, які проводили  представники «Костопількомунсервіс». Працівники комунального підприємства здійснювали благоустрій території одного з ТОВ Костополя. Свої дії вони не узгоджували з ПрАТ «Рівнеобленерго».

В результаті без електропостачання опинилися не лише 3427 абонентів, а й приміщення Костопільської райдержадміністрації, суду, ДСНС.

Наші працівники в максимально можливі  терміни перезаживили цих споживачів. За 20 хвилин електропостачання було відновлене.

Про подію повідомлено у поліцію, яка розслідує подію.

«Рівнеобленерго» наполягатиме на відшкодуванні збитків з боку винних.

На жаль, подібні випадки – нерідкість. Так за 10 місяців 2017 року по області було зафіксовано 66 відключень ліній електропередач класу напруги 10кВ, та 48 ліній електропередач класу напруги 0,4кВ через несанкціоновані дії сторонніх осіб, що призвело до знеструмлення 58461 споживачів.

Тому, ПрАТ «Рівнеобленерго» наголошує на неухильному дотриманні встановленого  Правилами охорони електричних мереж порядку проведення земляних та інших робіт. Згідно з Правилами, проведення робіт в охоронній зоні електромереж необхідно узгоджувати з «Рівнеобленерго. У п.11 Правил зазначено: «Енергопідприємства видають дозвіл  на  виконання  робіт в охоронних зонах у разі подання заявки не пізніше, ніж за 10 діб до початку робіт»

Лише суворе дотримання правил ведення земляних робіт поблизу кабельних мереж та правил охорони високовольтних ліній електропередач є запорукою безпеки, безперебійного та надійного електропостачання мешканців Рівненської області. Сподіваємося на розуміння з боку наших споживачів, підприємств та організацій.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі