Зменшення аварійності мереж – завдання № 1 для нашої компанії

12 вересня 2019 року фахівцям Рівнеобленерго було представлено продукцію ТОВ «ZPUE Україна». Керівному складу технічної дирекції та департаменту ІТіТ презентували можливості автоматичних повітряних вимикачів, які виготовляє польсько-українське підприємство, враховуючи вимоги та побажання замовника. Нагадаємо, ПрАТ «Рівнеобленерго» використовує на умовах дослідної експлуатації три одиниці аналогічного обладнання інших виробників– у Березнівському, Костопільському та Здолбунівському районах.

Вакуумний реклоузер – це комутаційний пристрій, що розділяє на ділянки лінії електропередачі і під час короткого замикання відключає лише пошкоджену частину мережі, відділяючи її від основної магістралі. Це дозволяє мінімізувати кількість споживачів, що потрапляють в зону аварійного відключення, до того ж значно скорочується час на виявлення місця пошкодження електромережі, а значить підвищується надійність електропостачання споживачам області.

Працює пристрій у автономному режимі, а також з можливістю дистанційного визначення місця пошкодження лінії та керування диспетчером району електричних мереж.

Енергетики під час презентації ставили чимало запитань представникові ТОВ «ZPUE Україна», зокрема щодо переваг їхніх вимикачів у порівнянні з вже встановленим в мережах ПрАТ «Рівнеобленерго», паралельної роботи пропонованої продукції з наявним обладнанням, його кібербезпеки, дистанційного керування, монтажу та простоти в обслуговуванні персоналом товариства.

За результатами зустрічі заплановано впровадження чотирьох комутаційних пристроїв у Рівненському районі. Також було домовлено про надання технічного завдання службами Рівнеобленерго конструкторському бюро «ZPUE Україна», для розробки ним оптимального рішення для наших мереж. Наступна зустріч з представниками компанії-виробника запланована на кінець вересня.

guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі